Reviews Tsjeenz! – Ervaringen Hypnotherapie

Wesley, 19 jaar, onzekerheid
‘Grietje is een hele fijne vrouw om mee te praten. Ze gebruikte bij mij leuke praktijkoefeningen en verbale oefeningen om mij te helpen mij copingsmechanisme bij onzekerheid te veranderen’.

Hieke, 55 jaar, stress-klachten en tandenknarsen
‘Een fijne plek om naar jezelf te kijken met een prima begeleiding om uiteindelijk grote stappen te kunnen maken’.

Tjeerd, 36 jaar, onrust, angst en paniek 
‘Met onder andere visualisaties en hartcoherentie (ademhalingsoefningen) ben ik rustiger geworden. Grietje legt alles prettig uit en geeft je veel handvaten om de innerlijke rust te vinden en je doelen te bereiken’.

Rigtje, 41 jaar, relatieproblemen, emotionele disbalans
‘Ik kwam om met iemand te praten en ondersteuning te krijgen. Het woord hypnotherapie schrok mij wel wat af en de therapie zou anders moeten heten, maar het heeft mij zoveel laten inzien qua gevoel en emoties. Je wordt weer naar je ‘ik’ gebracht!’

Lisette, 31 jaar, angst en innerlijke onrust
‘Het was voor mij een hele goed keus om therapie bij Grietje te volgen. Bij een eerdere negatieve ervaring tijdens een intake binnen de GGZ wist ik al direct dat dát mij niet ging helpen. Tijdens de eerste sessie bij Grietje wist ik al dat dít wél de juiste stap voor mij was. Grietje zorgt ervoor dat je gehoord en gezien wordt. Daarnaast beschikt ze over dusdanig veel kennis om de juiste behandeling in te zetten. Ze heeft veel mogelijkheden omtrent behandeltechnieken en voelt feilloos aan welke bejegening past bij de persoon’.

Silke, 25 jaar, innerlijke onrust en emotionele disbalans
‘Samen met Grietje stapsgewijs het traject doorlopen waarbij de kern al snel aan het licht kwam. Prettige sessies gehad waar echt werd gekeken naar onderliggende situaties’.

Charlotte, 36 jaar, stotteren van dochter en innerlijke onrust in zichzelf
‘De tien sessies bij Grietje hebben me veel gebracht. Elke sessie was anders en paste bij de situatie van dat moment. Ik kan na een jaar zeggen dat er heel veel veranderd is. Mijn dochter stottert niet meer, de reden waardoor ik met de sessies begonnen ben. Maar ook ik heb enorm veel stappen gezet. Toen ik begon was ik moe, futloos en niet zo gelukkig als ik wilde zijn. Nu bruis ik van de energie, ben gestopt met mijn baan in loondienst en ben mijn eigen bedrijf begonnen. Ik ben veel meer mezelf, besteed meer tijd aan leuke dingen, doe waar ik blij en gelukkig van word en trek me minder aan van andere mensen. Ik ben Grietje erg dankbaar en zou een traject bij haar zeker aanraden!’

Margreet, 35 jaar, burn out
‘Doordat ik veel innerlijke onrust had was mijn batterij helemaal opgebrand. Dit had verschillende oorzaken: moeite met het aangeven van grenzen, disbalans tussen hoofd en gevoel en een wirwar aan gevoelens en gedachten. Toen was het nodig om flink op de rem te trappen, want ik moest eerst mezelf opladen. Dat oppakken en herstellen lukte me niet alleen. Dus ben ik naar Grietje gegaan; voor mij een hele grote stap! Wat ik eigenlijk al veel eerder had moeten doen. Deze therapie heeft mij geholpen om niet té snel te gaan en té veel te willen, mijn energie weer rustig op te bouwen en heel belangrijk: mijn eigen grenzen en ruimte weer leren gebruiken op de juiste manier’.

Anke, 56 jaar, rouwverwerking
‘Grietje is een fijne en warme persoonlijkheid en heeft me goed geholpen met rouwverwerking. De scherpe kantjes zijn van het verdriet afgehaald. Bijzondere sessies waarbij er onverwachte dingen naar boven kwamen en speelse creatieve oplossingen werden geboden. Ik heb er veel aan gehad.’

Nynke, 22 jaar, stress-regulatie en migraine
‘Tijdens de therapie was er echt tijd voor mij, mijn vragen en mijn klachten. Hierin heb ik door verschillende oefeningen in trance en de theorie over hoe mijn brein werkt verschillende inzichten opgedaan en geleerd hoe ik bepaalde situaties kan aanpakken. Dit heeft mijn zelfvertrouwen een boost gegeven en ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel blij ben dat ik deze stap heb genomen’.

Ria, 77 jaar, onrust en controle-gedrag
‘Ik was 77 en zo langzamerhand het piekeren, zorgen maken en angsten hebben over van alles en iedereen helemaal zat. Geïnspireerd door mijn dochter en kleindochter, die ervaring hadden met hypnotherapie, heb ik mijn eigen therapeute gevonden. Wat een warm bad, wat een lieve en deskundige vrouw. Na enige maanden kan ik zeggen dat ik heel veel geleerd heb; veel methoden om beter om te gaan met mijn ‘handicaps’. Ik kan nu zonder haar rustig verder met mijn leven. Ik kan Grietje erg aanbevelen. Ze blijft voor mij een vluchtheuvel waar ik, als er toch weer behoefte is,  naar toe kan’.

Femke, 33 jaar, traumaverwerking
‘Hele fijn ervaring gehad bij Grietje. Door de sessies/oefeningen heb ik na een heftige periode mijn leven weer kunnen oppakken’.

Anita, 40 jaar, disbalans tussen gevoel en verstand
‘Grietje is een vriendelijke, geduldige en begripvolle therapeute waar ik elke sessie met een posisitef gevoel vandaan kwam, met oefeningen om weer verder mee aan de slag te gaan. Grietje beschikt over verschillende methoden en technieken, die zij op de juiste momenten met behulp van trance flexibel inzet. Dit heeft mij geholpen om meer balans te krijgen tussen gevoel/lichaam en hoofd, daar waar mijn hoofd altijd de overhand had. Ik ben blij dat ik (het effect van) de hypnotherapie heb kunnen ervaren, gezien ik vanuit eigen werk vooral de behandelingen kende die binnen de GGZ worden geboden. Ik heb het traject als heel waardevol ervaren en verwacht hier blijvend profijt van te zullen  houden. Grietje, heel erg bedankt!’

Tjeerd, 20 jaar, onzekerheid en onverwerkt verleden
‘Ik kwam hier met klachten over onzekerheid en wilde mijn gedrag in stressvolle situaties veranderen én wilde graag weten welke situaties in mijn jeugd en opvoeding hiermee te maken hebben gehad. De sessies hebben mij op mijn eigen tempo laten beseffen wat mijn onderliggende problemen zijn en hoe ik deze kan aanpakken. Er werden mij in trance vragen gesteld die ik mijzelf nooit zou stellen, waardoor ik op antwoorden kwam die ik zelf niet had verwacht en die mij erg hebben geholpen. Elke sessie heeft een nieuw inzicht opgeleverd wat de puzzel steeds verder compleet heeft gemaakt’.

Marieke, 40 jaar, rijangst in combinatie met darmklachten
Het belangrijkste inzicht is dat  ik nu weet dat mijn lichaam me niet in de steek laat tijdens het autorijden. Met behulp van de handvaten die ik heb gekregen zoals hartcoherentie (ademhalingsoefeningen) en het kunnen verleggen van de focus kan ik zelf de regie houden. Er zit meer ruimte in mijn hoofd, ik heb meer vertrouwen en mijn darmen zijn  rustiger’.

Iris, 11 jaar,  buikpijn (PDS)
‘Als je een vervelend gevoel in je buik hebt ga dan naar Tsjeenz!, omdat Grietje goede oefeningen heeft die je kunnen helpen. Bij mij werkte het!’

Moeder van Iris, 11 jaar,  buikpijn
‘Grietje weet gevoelens te omschrijven met woorden waar jezelf nooit op zou komen. Het helpt je inzicht te krijgen én je gevoelens te begrijpen en te veranderen’.

Antsje, 26 jaar, onzekerheid
‘Hypnotherapie was voor mij iets onbekends, maar wat ben ik blij dat ik bij Grietje ben geweest. Ze luistert en spiegelt mijn vragen, om zo voor mij inzichtelijk te krijgen wat ik nodig heb. Door het doen en uitvoeren van de oefeningen, heb ik nieuwe inzichten gekregen en staan mijn gedachten en gevoelens op één lijn met elkaar. Ik sta hierdoor zelfverzekerd in mijn schoenen en kan voor mezelf duidelijker grenzen aangeven’.

Margje, 61 jaar, emotioneel in disbalans en slaapproblemen
‘Grietje is een hele lieve vrouw waar je goed je verhaal bij kwijt kunt. Ik voelde me op mijn gemak. Slaap nu een stuk beter, neem meer rust en ervaar minder stress’.

Karin, 49 jaar, PDS
‘Een prettige samenwerking en elke keer na de afspraak weer inspiratie en inzichten om mee aan de slag te gaan. Ervaar meer rust in het darmgebied en heb meer vertrouwen in mijn lijf!’

Petra, 65 jaar, slaapproblemen en PDS
‘Door middel van een combinatie van hypnotherapie, hartcoherentie (stressreductie met behulp van ademhalingstechnieken) en een goeie begeleiding van mijn therapeute zit ik veel beter in mijn vel. Voel me fitter en onderneem weer meer!’

Lena, 20 jaar, angst en depressie na onveilige relatie
‘Toen ik met de therapie begon voelde ik me angstig en depressief. Ik had erg last van dingen die in het verleden waren gebeurd. Ik kwam uit een ongezonde, slechte relatie. En hoewel dat 1,5 jaar geleden was kon ik het moeilijk achter me laten. Dat werd me duidelijk toen ik in een nieuwe relatie stapte. Ik voelde me angstig, voor hem, voor mezelf, voor de wereld. Maar vooral voor het feit dat hij misschien boos op me zou kunnen worden. Ik was de controle kwijt, of beter:  het gevoel dat alles goed zat. In therapie hebben we het hier over gehad en hebben we manieren gevonden hoe ik me meer relaxt kon voelen. Maar ook manieren die me kunnen helpen als ik me wel angstig voel, dus hoe ik dat kan omzetten. Ik ben erg blij dat ik de stap heb durven zetten om in therapie te gaan. Ik ervaar meer rust in mezelf, in mijn leven en in mijn relatie. Soms denk ik nog wel eens: ‘Is hij boos?”, maar nu weet ik het veel sneller van me af te laten gaan dan vroeger’.

Johanna, 44 jaar, sociale angst
‘Hypnotherapie heeft me zelfvertrouwen en het vertrouwen in mensen gegeven die ik eigenlijk nooit heb gehad. Ik heb me altijd aangepast en niet goed voor mezelf gezorgd. Door een burn-out en een depressie wist ik dat ik moest veranderen. En ik heb ontdekt dat ik sterker ben dan ik zelf dacht! Grietje heeft me in dit proces ontzettend goed geholpen door met kleine oefeningen te beginnen en dat steeds verder uit te breiden. Ik geniet weer van mijn leven en ben blij dat dit op mijn pad is gekomen’.

Moeder van Sophie, 14 jaar, angst en paniek, dwanggedachten- en handelingen
‘De resultaten zijn boven verwachting. Sophie had al vaker therapie gehad, maar niets heeft zo goed gewerkt. Goede therapeut, geen wollige taal, maar duidelijk in het  geven van inzichten. Heel blij met het resultaat!’

Jellie, 48 jaar, angst en paniekgevoelens
‘Ik zat met veel angst en daardoor paniekgevoelens. Voor het eerst in mijn leven een echte dip. Midlifecrisis? Nuchter van nature wist ik dat ik er op eigen kracht niet uit zou komen. Ik had een zetje nodig. Grietje opende langzaam deurtjes die naar een positieve draai zouden leiden…nee, geen knip in de vingers en ik veranderde in een positivo. Maar een proces waarmee ik op de goede weg kwam. Bij Grietje voelde ik me volkomen vertrouwd en ongeremd om mijn problemen te delen’.

Rianne, 50 jaar, moe door het vastzitten in hardnekkige patronen
‘Ik zat muurvast in hardnekkige patronen die me behoorlijk hinderden. Grietje leerde me stap voor stap om die te doorbreken en naar mijn eigen lichaam te luisteren. Er werd me steeds een spiegel voorgehouden. Een spiegel wie en waar ik op dat moment was. Doordat ze een veilige bedding creëerde kon ik mijn hersenspinsels met haar delen. Ik vond het erg fijn dat ze oprecht naar me luisterde. Ze haakt in op wat er op dat moment bij mij speelde, erg fijn. Tijdens de reguliere therapie heb ik dit gemist, omdat er een vaststaand protocol afgewerkt moest worden. Uit lijfsbehoud had ik me gepantserd en kroop daardoor juist weer in mijn schulp, Dit is ook de reden dat ik heb gekozen voor hypnotherapie, dit pantser valt weg in trance. Vanuit het oprechte luisteren ontstond er vanzelf een thema. Grietje liet me op een andere manier naar een situatie ‘kijken’ en voelen, en dat gaf inzichten. Ik ging door mijn angst heen en door deze te doorvoelen ging er een groot stuk weg. Met concrete tips kon ik vervolgens thuis gaan experimenteren met nieuw gedrag en durfde en mocht  ik ook te gaan zitten en te voelen wat iets met me deed. Ik gun iedereen een ‘Grietje’ in zijn of haar leven!

Jetske, 21 jaar, moeite met emotieregulatie
‘Grietje helpt je op je eigen tempo. Na een paar sessies wist ik al beter om te gaan met bepaalde situaties en werden mijn vraagtekens waar ik in vast liep beetje bij beetje beantwoord. Ik voel me nu minder snel boos en de relatie met naasten verloopt veel soepeler’.

Geeske, 43 jaar, onverwerkt verleden
‘Hypnotherapie heb ik ervaren als een fijne vorm van therapie. Grietje is een vriendelijk en prettig persoon die alles goed aanvoelt. Het heeft mij een nieuwe kijk op mijn verleden en mezelf gegeven!’

Yvonne, 47 jaar, burn out en innerlijke onrust
‘Grietje is een lieve en betrokken vrouw die echt alle tijd voor je heeft. Samen zoeken naar manieren waarop je geholpen kunt worden. Ze legt snel de vinger op de zere plek’.

Fiene, 33 jaar, rijangst
‘Ik ben bij Grietje gekomen voor rijangst. Goede therapeut en een luisterend oor. De klik was er en ik heb er veel aan gehad, want ik ben van mijn rij-angst af!’

Else, 24 jaar, chronische misselijkheid en angst voor overgeven
‘Geweldige therapeut! Helpt je op je eigen manier en eigen tempo je klachten te verminderen, luistert echt naar je. Mijn klachten zijn enorm verminderd sinds ik bij haar geweest ben, echt een verademing!’

Klaske, 50 jaar, innerlijke onrust en vluchtgedrag
‘Ik wist niet zo goed wat ik mij voorstellen moest bij hypnotherapie. Grietje heeft me goed kunnen helpen. Door samen een aantal oefeningen (oa visualiseren) te doen werden de problemen helder. Daarna gingen we erover in gesprek. Door praktische oplossingen te geven kwam ik een heel stuk verder. Heel fijn vond ik de gesprekken die we hebben gehad, met als resultaat dat ik mijn problemen heb kunnen oplossen’.

Renske, 17 jaar, PDS 
‘Hypnotherapie heeft mijn leven letterlijk veranderd. Van bang en onzeker meisje ben ik gegroeid naar een meisje die zekerder is in haar leven. Door de ademhalings- en hartcoherentie-oefeningen én de extra inzichten in mijn lichaam, heb ik beter leren begrijpen hoe mijn lichaam in elkaar zit. Dit heeft mij enorm geholpen bij het onder controle krijgen van mijn PDS. Ik heb bijna geen last meer van kolieken en ik hoef ook niet meer bang te zijn dat ik ze zal krijgen. Ik weet hoe ik het onder controle kan houden’.

Nadia, 29 jaar, depressieve gevoelens en onzekerheid
‘Daar waar eerdere gesprekken met psychologen mij niet verder hebben geholpen, ben ik blij dat ik bij Grietje terecht ben gekomen. Haar openheid en rust zorgt ervoor dat je je welkom en gehoord voelt, zonder ingewikkelde oefeningen. Doordat de therapie doorwerkt in mijn dagelijkse leven durf ik nu meer op mezelf te vertrouwen’.

Maud, 19 jaar, depressieve gevoelens en wisselende stemmingen
‘Erg fijne vrouw om mee te praten. Na de eerste sessie voelde ik me al een stuk beter!’

Riemer, 19 jaar, weinig motivatie en somber
‘Ik zou het zeker aanraden, vooral als je heel wat therapiesoorten hebt geprobeerd. Het kan een heel nieuwe kijk op dingen geven’.

Paula, 43 jaar, moeite met zichzelf laten zien en horen
‘Toch wat zenuwachtig kwam ik bij Grietje in de praktijk. Hypnotherapie, zou zoiets bij mij wel werken? Ik heb vrijwel meteen ervaren dat het niet zo heftig is als het klinkt. In een ontspannen en ongedwongen omgeving krijg ik het gevoel dat ik er mag zijn. Grietje heeft me in zes sessies goed begeleid en een luisterend oor geboden, waardoor ik deze therapie met een heel goed gevoel heb afgesloten, met handvatten waarmee ik verder kan’.

Ella, 50 jaar, angstig en gespannen gevoel
‘Grietje is een prettig mens en een fijne therapeut. Haar aanpak is verrassend en heel helder. Ze bespreekt je klachten en stelt duidelijke doelen, zodat je weet waar je aan werkt. Mij heeft ze in vier sessies enorm geholpen; ik voel me stukken prettiger en rustiger. Mijn leven is weer leuk geworden!’

Tineke, 75 jaar, spanningsklachten
‘Ik heb me heel erg welkom gevoeld. We konden heel goed samen praten. Er werd heel goed geluisterd. Eigenlijk was het meer een gevoel van een goede kennis waar je gemakkelijk je problemen op tafel legt en waar goed naar je geluisterd wordt. Mocht het weer moeilijk worden dan ga ik er weer heen. Bedankt Grietje!’

Klaas, 48 jaar, chronische hoofdpijn
‘Ik?!, nuchter, stoere Fries naar een hypnotherapeut? Zo’n slaapverwekkend persoon (zweefteef), beetje wierookluchten opsnuiven en vreemde kruidenextracten opslurpen zeker. Nee dank je! Maar niets van dit is waar, het is werkelijk een verademing! Je komt jezelf op de heen – en terugreis even tegen. Vind je het even niet leuk? Stap je gewoon van boord, om er al snel achter te komen dat je deze reis toch wilt maken en wilt afmaken. Gewoon doen!! Je komt beter en uitgerust terug van deze reis en misschien is de reden van je bezoek wel opgelost in de mist. Dus helemaal geen hocuspocus, je bent er constant met je volle 100% bij!’

Diana, 52 jaar, belemmerende overtuigingen en gedragspatronen
‘Uit de gesprekken met Grietje kwam naar voren dat ik vaak niet goed pas in de gebruikelijke structuren. Mijn pogingen om wel te willen voldoen maakten dat ik vastliep in mijn eigen negatieve gevoelens. De feitelijke elementen van hypnotherapie waren voor mij een goede aanvulling op de gesprekken (bv de sessie met familie-opstellingen). Zeker wanneer ik niet wist waar te beginnen of hoe verder, kon Grietje mij dan toch iets laten doen met de gevoelens die me op dat moment in de weg zaten. Al met al heb ik bij Grietje vooral ontdekt dat ik zelf de ruimte kan opzoeken die ik nodig heb om te zijn zoals ik ben!’

Emmy, 50 jaar, belemmerende gevoelens en gedragspatronen
‘Het is een erg leuke en praktische therapie om je leven weer grijpbaar te maken!’

Minke, 47 jaar, traumaverwerking
‘Met hypnotherapie kun je in een veilige omgeving bij verdrongen stukken uit je verleden komen met alle emoties en gedachten. Je leert om de spanningen die daarbij los kunnen komen in kleine beetjes los te laten. Door er daarna over te praten wordt het trauma langzaam minder erg’.

Amelia, 17 jaar, depressieve gevoelens en een negatief zelfbeeld
‘Grietje heeft mij geholpen positief te veranderen zonder dat ik het eerst zelf door had. Iedereen om me heen leek te zijn veranderd, terwijl ik zelf degene was die veranderd was en anders reageerde. Ik ben erg blij met de hulp die ik van haar heb gekregen en zie het leven veel positiever dan voorheen’.

Ouders van Amelia, 17 jaar, depressieve gevoelens en een negatief zelfbeeld
‘Wij zijn erg blij dat we de stap hebben gezet om onze dochter deze vorm van therapie te laten volgen. Ze is in vijf consulten veranderd van een altijd negatief denkend persoon naar een positief denkend persoon. Zo fijn!!’

Imkje, 16 jaar, negatieve gedachten, slecht slapen, angst- en paniekklachten
‘Ik kan het iedereen aanraden om naar Grietje te gaan. Ik sliep slecht door vervelende/enge gedachten. Ik ben me bewust geworden dat het maar gedachten zijn die niet echt zullen gaan gebeuren en heb veel baat gehad bij de hartcoherentie. Ik slaap weer goed en denk veel positiever over mezelf en ik weet uit elke dag wel iets positiefs te halen, terwijl voorheen altijd de negatieve gedachten de overhand hadden’.

Ouders van Imkje, 16 jaar, angst- en paniekklachten, slaapproblemen
‘Grietje is een warme en rustige persoonlijkheid waar wij onze 16-jarige dochter aan hebben toevertrouwd. Ze heeft in zes sessies handvaten gekregen haar vervelende, enge en nare gedachten weg te sturen en in panieksituaties haar ademhaling weer op orde te krijgen’.

Olga, 31 jaar, PDS, angst -en paniekklachten
‘Ik heb de therapie als heel prettig ervaren. Grietje is een heel rustige persoonlijkheid; ik voelde me erg op mijn gemak bij haar. Ze heeft een prettige stem om naar te luisteren en ze stelt je vragen die je aan het denken zetten. Ik vind Grietje heel deskundig; na 1/2 sessies had ze al goed in de gaten hoe ze mij zou kunnen helpen. Voor mij voelde dit heel fijn. Eindelijk iemand die mijn klachten serieus neemt en verder verdieping brengt in waarom mijn klachten steeds terugkomen. Ze is heel betrokken en komt haar afspraken na. Het fijne vond ik dat Grietje zelf ervaring heeft met het werken in het onderwijs, daarin kon ze mij ook veel tips en adviezen geven. Ook met betrekking tot de onzekerheid die ik destijds voor de klas had. Door Grietje heb ik hypnotherapie als heel prettig ervaren en ik ben haar ontzettend dankbaar voor alles wat ze mij geleerd heeft het afgelopen jaar’.

Lia, 69 jaar, angst -en paniekklachten
‘Mijn ervaringen bij Grietje zijn heel positief. De therapie heeft mij in vijf consulten goed geholpen. Grietje stelt je tijdens de sessies op je gemak. Ik kan iedereen die angst -en paniekklachten heeft adviseren om vroegtijdig hulp te zoeken. En bij Tsjeenz! ben je daarvoor zeker aan het goede adres’.

Nina, 22 jaar, eetbuien en weinig energie
‘Tijdens de gesprekken en de oefeningen bij Grietje ben ik erachter gekomen hoe alles in het leven met elkaar samenhangt. Wanneer je ergens iets verandert dit ook positief doorwerkt op andere vlakken, waardoor je een probleem anders kunt ervaren en er anders mee om kunt gaan. Ik vond het erg fijn om op een dieper niveau aan de slag te gaan en door de best wel grappige opdrachten heb ik veel verschillende inzichten gekregen. Ik ben na vijf consulten positiever en ervaar veel meer rust. En de eetbuien ben ik zo goed als kwijt en áls ik er één voel aankomen kan ik dit op tijd stoppen of omkeren, omdat ik het me nu bewust ben’.

Evelien, 41 jaar
‘Bij hypnotherapie denk je al snel aan spannende dingen. Er was en is niets spannends aan mijn bezoekjes bij Grietje. Je krijgt hier inzichten wat heel fijn is, omdat ik zachter naar mezelf kan kijken. Ik kan nu anders kijken naar mijn patronen wat ruimte geeft om meer bij mezelf te blijven. Ik kan nu relaxter omgaan met bepaalde situaties’.

Jolanda, 52 jaar, onzekerheid en onverwerkte jeugd
‘Ik ben erg blij met de hulp die Grietje mij heeft gegeven. Ik voelde me fijn en op mijn gemak bij haar en kon daardoor mijn gevoelens laten zien. Na elke sessie was er weer een stukje ‘opgelost’ tot ik op het laatst het gevoel had dat het ‘klaar’ was en daar zal ik Grietje altijd dankbaar voor zijn’

Lydia, 13 jaar, onzekerheid
‘De therapie heeft goed geholpen. Ik ben nu zelfverzekerder en ik ben veel minder snel boos.’

Nikki, 25 jaar, burn out klachten
‘Grietje is een prettig persoon die je een fijn en vertrouwd gevoel geeft. Door de oefeningen die we hebben gedaan kreeg ik veel inzicht in mezelf en in de dingen die ik doe (mijn gedrag). Ik vond dit erg prettig en heeft me rust gegeven in mezelf ‘.

Durk,  58 jaar, moeite met het uiten van gevoelens
‘Ik had contact met Grietje gezocht omdat ik het moeilijk vond mijn emoties te uiten. Wel klaar staan voor de ander, de ander bijstaan in zijn of haar verdriet, maar de emoties bij mezelf veilig weghouden. Samen met Grietje heb ik met behulp van een aantal uitnodigende werk- en spelvormen, belangrijke en bepalende gebeurtenissen in mijn leven weer de revue laten passeren. Grietje stimuleerde me om bij deze gebeurtenissen ‘stil te staan’ en aan deze gebeurtenissen opnieuw emoties te verbinden en deze een plekje te geven in mijn gedachten en in mijn hart. De vijf therapiesessies bij Grietje hebben me een innerlijke rust gegeven. Niet meer hollen en bezig zijn met wat is geweest of wat nog moet komen, maar er kunnen zijn op dit moment. Rust voor mezelf en kunnen genieten van het moment en kunnen genieten van het contact met mensen die me na staan’.

Mira, 14 jaar, eetproblemen
‘Grietje is supergoed in haar werk, ze gaat rustig met je om en luistert naar alles wat je te vertellen hebt. Ik moet het laatste stukje zelf doen en hoop dat het gaat lukken met alles wat ik geleerd heb. Het boekje waar we samen in hebben geschreven gaat mij de komende tijd ook heel veel helpen! Bedankt voor de tijd en aandacht’

Moeder van Mira,
‘Wil je met jezelf aan de slag, de verandering inzetten, dicht bij jezelf komen en je staat open voor nieuwe ervaringen, dan raad ik je aan om een afspraak te maken bij Tsjeenz! Grietje is een fijne therapeute en is deskundig in het werkveld. Het is vooral niet zweverig!’

Anja, 55 jaar, uit balans, zwaar vermoeid
‘Grietje is een fijne therapeute die mij tijdens de sessies goed ‘volgde’ in mijn proces en vervolgens ook heel goed kon uitleggen welke (oude) belemmerende overtuigingen en strategieën nog steeds bij mij speelden. Door de vier consulten hypnotherapie heb ik tools gekregen om deze om te zetten in overtuigingen en strategieën die wel werken’.

Koen, 39 jaar, angst- en  paniekklachten
‘Ik kan iedereen hypnotherapie aanraden, die net als ik met angsten en paniek te maken hebben. Het heeft mij heel erg geholpen om weer in mijn kracht te komen en vooral uit het hoofd te komen en meer vanuit het lichaam te voelen’.

Amarins, 22 jaar, spanning en stress voor stage
‘Hele fijne en betrouwbare gesprekken gehad. Mooi dat we ‘dieper’ hebben kunnen kijken om te weten waar bepaald gedrag en handelingen vandaan komen’.

Hannah, 15 jaar, faalangst en PDS
‘Ik heb een veel beter beeld van mezelf gekregen en sta steviger in mijn schoenen. Ik kan de spanning beter beheersen, waardoor ik beter kan presenteren en de buikpijn minder is geworden’.

Moeder van Hannah, faalangst en PDS
‘De therapie heeft het zelfvertrouwen van mijn dochter vergroot en haar handvaten gegeven om met spannende momenten om te kunnen gaan. Ze is zelfverzekerder en vrolijker geworden en haar schoolresultaten zijn verbeterd’.

Resa, 18 jaar, dwangstoornis
‘Je kunt hier voor van alles wat je lastig vindt hulp krijgen. En het is nooit te laat om hulp te vragen! Ik heb veel aan de therapie gehad. In zes consulten ben ik veel relaxter geworden, heb ik meer aandacht voor mijn omgeving en meer tijd om leuke dingen te doen’.

Eva, 15 jaar, faalangst
‘Ik had heel veel stress voor school. Dit kwam door faalangst, want ik wilde alles té goed doen op school. Ik was ook heel bang voor een presentatie, omdat ik bang was dat mensen negatief over mij zouden denken. Ik ging ook altijd conflicten uit de weg en met kritiek omgaan vond ik heel moeilijk. Daardoor toonde ik vaak please-gedrag. Ik wist niet zo goed wat ik van hypnotherapie moest verwachten. Maar toen ik het eerste gesprek had gehad, had ik er meteen een goed gevoel bij. Ik heb veel aan de vijf hypnotherapie-consulten gehad. En de oefeningen die ik geleerd heb kan ik altijd blijven toepassen’.

Moeder van Eva, 15 jaar, faalangst
‘Onze dochter had veel last van faalangst, zat niet lekker in haar vel en legde de lat voor zichzelf erg hoog. Haar schoolprestaties gingen achteruit. Ze ging conflicten uit de weg en vertoonde please-gedrag. Ze vond zichzelf nooit goed genoeg. Ze is gestart met de hypnotherapie en we zagen onze dochter binnen een paar weken veranderen in een heel ander kind. Ze is een stuk zelfverzekerder en weet nu dat ze niet perfect hoeft te zijn. Wat vooral heel fijn is om te zien is dat we weer een blije dochter in huis hebben!’

Nynke, 26 jaar – angst voor springen bij paardrijden
‘Ik kwam met het doel om minder angst en spanning te ervaren tijden het springen (paardrijden). Mijn gedachten zoals: ‘Ik kan het niet’ en ‘Ik mag het niet fout doen”, voerden altijd de boventoon. Tijdens de therapie ben ik  met deze belemmerende overtuigingen aan de slag gegaan. We hebben de onderliggende oorzaak gevonden en ik heb ervaren dat positief denken veel kan veranderen. En dat ik mijn spanning en angst zelf kan ombuigen in bewustwording. Mijn doel is behaald en van hieruit ga ik verder om met zelfvertrouwen en meer rust nieuwe doelen in het springen te behalen’.

Leonie, 18 jaar
‘Nooit gedacht dat ik me ooit zó fijn zou voelen, en dat therapie echt zou werken!’

Marjan, 29 jaar
‘Door heftige gebeurtenissen uit mijn verleden kon ik bijna niet meer genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft. Ontzettend heftige emoties werden een normaal patroon in mijn leven. Totdat ik niet meer via deze weg verder wilde en voelde dat er iets moest gebeuren. Toen ik bij Grietje terecht kwam ging er een nieuwe wereld voor mij open. Ik heb nare herinneringen ‘uitgewist’ en draaglijk kunnen maken. Mijn emoties ben ik nu de baas en ik neem rust en ruimte wanneer ik voel dat het nodig is. En het allerbelangrijkste is misschien nog wel dat ik tevreden ben met wie ik ben. Een nieuwe weg met nieuwe energie, dat is wat ik met behulp van Tsjeenz! heb gekregen en daar ben ik Grietje eeuwig dankbaar voor’.

Jayda, 10 jaar – bedplassen
‘Toen ik hier voor het eerst kwam had ik gelijk het idee van dit gaat goedkomen, en dat was niet gelogen’.

Vader van Jayda, 10 jaar, bedplassen
‘De therapie is absoluut een aanrader. Het maakt op een speelse manier zaken goed bespreekbaar met het kind. Grietje weet op een enthousiasmerende wijze zelfvertrouwen te creëren. Een prettige samenwerking tussen ouders, kind en therapeut’.

Louise, 9 jaar, chronische buik- en hoofdpijn
‘Je kunt hier dingen leren waardoor de hoofdpijn en buikpijn weggaan. Nu voel ik me goed. En je kunt bij Grietje alles vertellen’.

Moeder Louise
‘Grietje gaat fijn en plezierig met mij en mijn dochter om. Ze heeft het vertrouwen van mijn dochter waardoor ze zich uitspreekt. Ze gaat gericht en doortastend te werk en is duidelijk in de dingen die ze doet. Mijn dochter heeft haar buik- en hoofdpijnklachten in (drie consulten) onder controle’.

Kees, 61 jaar, loskomen van belemmerende gedragspatronen
‘Ik heb lang moeten zoeken, maar bij Tsjeenz! heb ik gevonden wat ik nodig had. Samen met Grietje heb ik knopen uit elkaar gehaald die in mijn levensloop waren ontstaan. Nu de energie weer kan stromen, is er letterlijk en figuurlijk een last van mijn schouders gevallen en kan ik de toekomst weer aan. Grietje heeft niet de oplossing voor je problemen, maar biedt je met haar therapie wel mogelijkheden om de oplossing te vinden’.

Lysanne, 10 jaar
‘Je moet gewoon gaan! Ik vond het eerst ook spannend, maar ik heb het gedaan en het ging super goed. Ik ben heel erg blij hoe het nu met mij gaat’.

Moeder Lysanne
‘Een heel fijn adres  voor als je kind niet lekker in zijn/haar vel zit. Geen enge dingen….je kind leert oefeningen, met behulp van Grietje, zelf thuis te doen. Onze dochter zit (na vier consulten) weer lekker in haar vel en ze weet nu wat ze moet doen om het zo te houden’.

Maud, 8 jaar
‘Ik werd heel rustig van de oefeningen die ik geleerd heb. Ik heb geleerd om mezelf te beheersen. Ik vind het hier heel fijn, want ik kan goed met Grietje praten. Ze is heel aardig’.

Jelle, 50 jaar, spanningsklachten
‘Hollen, hollen, hollen, geen tijd om stil te staan. Maar ook veel verdriet en zorgen ervaren om wat is, wat was. Hoe houd ik alle ballen in de lucht, ben ik wel goed genoeg? Kan ik meer en beter? Thuis en in het werk? In een periode van meer dan 10 jaar tijd had ik mezelf in een situatie georganiseerd waarin ik voortdurend op spanning stond. Die neergaande spiraal en mezelf verder uithollen heb ik met hulp van Grietje kunnen doorbreken. Natuurlijk is het na een paar keer nog niet af, maar het ventiel is wel los; ik heb ruimte voor frisse lucht, ervaar rust en ben meer tevreden met mezelf. Soms hol ik letterlijk nog te hard, maar nu weet ik dat en trap tijdig op de rem. Hypnotherapie heb ik leren kennen als een fijne manier om grote dingen makkelijker te maken. Ik heb er veel aan gehad en mijn omgeving ook!’

Sarah, 20 jaar
‘Een goede en betrouwbare omgeving waarin je vrijuit kunt spreken over problemen en angsten. En waar je aan kunt werken vanuit jezelf’.

Jinthe, 13 jaar, eetproblemen
‘Ik vond mezelf te dik en daarom ging ik (steeds) minder eten. Door de therapie (5 consulten) kijk ik nu heel anders naar mezelf, ik vind mezelf niet meer (té) dik en ik durf weer gewoon te eten. Ik ben tevreden over mezelf. En het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat ik goed ben zoals ik ben!’

Elise, 52 jaar, PDS en volledig uit balans
‘Door privé-omstandigheden kwam ‘oud zeer’ plotseling als een boemerang terug in mijn leven. Hierdoor verloor ik kracht en energie wat zich uitte in een kort lontje en in vele vage klachten in mijn lijf. Totaal uit balans met mijn gevoel en de controle die de boventoon voerde. Daar ik 10 jaar geleden een burn-out heb gehad en dit niet nog eens  wilde meemaken heb ik hulp gezocht. Bij toeval las ik over hypnotherapie en bij Grietje viel alles op z’n plek. Het bijzondere van hypnotherapie is dat tijdens het proces duidelijk wordt waar aan te werken. De sessie familie-opstellingen was een eye-opener. Lastig maar zó duidelijk. Ik ben tevreden over hoe ik me nu voel, terug in mijn kracht en met inzicht. Ik leef mijn leven weer, maar mocht het nodig zijn, dan zal ik zeker terugkomen. Hypnotherapie, niks zweverigs. Een cadeau aan jezelf, gun het jezelf!’

Sietske, 10 jaar, laag zelfbeeld, veel boosheid en verdriet
‘Als je heel onzeker bent, dan helpt dit om weer sterker te worden. Het helpt ook om niet meer zo negatief over jezelf te denken. Ik voel me nu vrolijker en blijer’.

Moeder van Sietske,
‘Onze dochter had een laag zelfbeeld, had last van driftaanvallen of was intens verdrietig (heftige huilbuien). Door de open gesprekken die Grietje met haar had hebben we de oorzaken inzichtelijk gekregen. Doordat zowel wij als onze dochter tools kregen om hiermee om te gaan, gaat het nu stukken beter en kunnen we allemaal beter met de situatie omgaan als het soms toch nog eens voorkomt’.

Davy, 22 jaar, onverwerkt verleden
‘Om los te komen van mijn depressieve gedachten, de eenzaamheid en een stuk onverwerkt verleden heb ik onder begeleiding gewerkt met mijn eigen binnenwereld, waarbij ik 100% de baas bleef over mezelf. Mijn problemen zijn verholpen in vijf sessies. Ik ben voor het eerst sinds jaren weer mezelf, kan me weer gelukkig voelen en ik kan weer echt lachen’.

Lise, 12 jaar, angst- en paniekklachten
‘Ik hoop dat andere kinderen die last hebben van angsten hier ook naar toe gaan, zodat ze hun angsten kunnen uiten, en als ze klaar zijn weer blij zijn!’

Moeder van Lise,
‘Er zijn situaties waar je als gezin in terecht kunt komen waar je niets aan kan doen, maar wat grote gevolgen kan hebben op het gedrag, in dit geval bij onze dochter. Dan is het fijn dat ouders de opvoeders blijven en er anderen vanuit hun professie hulp kunnen geven.’

Rick, 21 jaar, hypochondrie
‘Ik ben er wat sceptisch ingestapt, wist niet goed wat ik me bij hypnotherapie moest voorstellen. Het was echter verhelderend en het belangrijkste: ik ben in zes consulten vrij van mijn angst om een ernstige ziekte te hebben.’

Amber, 17 jaar
‘Door bepaalde omstandigheden ben ik bij Grietje beland. Hoewel ik in het begin nogal negatief tegenover hypnotherapie stond, is het echt één van de beste beslissingen geweest die ik in de afgelopen vier jaar heb genomen. Bij mijn eerste behandeling merkte ik al duidelijk verschil en stukje bij beetje heb ik een paar grote obstakels overwonnen. Na tien consulten weet ik beter hoe ik met bepaalde dingen om moet gaan en ik sta ook een stuk steviger in mijn schoenen. Wat Grietje voor mij gedaan heeft zouden nog geen vijf psychologen bij elkaar kunnen doen. Grietje ontzettend bedankt, want je bent geweldig!’

Bauke, 45 jaar, rouwverwerking
‘Ik ben zeer positief over de drie behandelingen die ik heb gehad voor het doorbreken van de negatieve vicieuze cirkel waar ik in kwam na het het overlijden van mijn dochter. Ik zou het iedereen aanraden die dergelijke problemen heeft’.

Margriet, 48 jaar
‘Ik had het gevoel dat ik na een opeenstapeling van gebeurtenissen vast zat in mijn hoofd en in mijn lichaam. Ik raakte een keer in gesprek met Grietje, en ze zei: ‘misschien moeten er wat oude verbindingen/draadjes los gemaakt worden”. Dat zetje had ik nodig om de dag daarop haar te bellen voor een afspraak. Ik voelde me meteen op m’n gemak en serieus genomen. Ik heb vijf sessies bij Grietje gehad en ik voel me weer goed in mijn vel zitten, dat was eigenlijk meteen al het geval. Ik was goed op mijn plek bij deze therapie. Eventueel kan ik nog eens bij haar terecht voor een gesprek of behandeling en dat voelt goed. Ik zou het iedereen aanraden die met levenszaken worstelt’.

Ruud, 76 jaar, innerlijke onrust
‘Met onvrede, onrust, kritiek op alles en nog wat, dus niet lekker in mijn vel zittend, kwam ik bij Grietje. We hebben samen uitgezocht wat mij parten speelde, dat op zich is al rustgevend. En toen samen de aanpak/behandeling vastgesteld. Ik heb twee behandelingen gehad die mij weer de rust in mijn kop en ontspanning hebben gebracht. Ik voel me weer vrij!’

Leonie
‘Ik zat erg in de knoei met mezelf en mijn verleden, waardoor het mijn leven behoorlijk beïnvloedde. Dat hier een verband in zat had ik in eerste instantie niet door. Na vier sessies zit ik beter in mijn vel, omdat veel dingen duidelijk zijn geworden. Ik heb meer rust en ruimte in mezelf gekregen, meer zelfvertrouwen en mijn persoonlijkheid is weer geworden wie ik altijd was en niet meer mijn gemaskerde ik’.

Hilda, 55 jaar
‘Na heel veel therapieën te hebben gevolgd, gaf deze therapie de doorslag. Ik heb nooit bij mijn gevoel gekund. Elke keer had ik weer een terugval. Ik heb al jong geleerd om mijn controle, die mij door moeilijke tijden heeft getrokken toen ik het nodig had, nu meer los te laten. Je staat er versteld van hoe je in trance bij je innerlijke ik kunt komen. Ik zou het iedereen aanraden!’

Caro, 50 jaar, onverwerkt verleden
‘Begin januari kwam ik bij Tsjeenz! terecht met een flinke burn-out, veel onverwerkt verdriet en weinig energie. Grietje bleek een aardige, begripvolle vrouw. Meteen de eerste keer raakte ze me al diep en dat gaf veel lucht. Met verschillende technieken heeft zij mij in vijf sessies weer flink op de been gekregen. Ik wist niet wat ik me bij een hypnotherapeut moest voorstellen, maar had van een vriendin al een goede recensie gekregen. Je komt niet onder hypnose zoals je wel eens op tv. ziet of op het toneel, waarbij je van niks meer weet. Er wordt gebruikt gemaakt van krachtige technieken om dicht bij jezelf te komen en hier ook vanuit jezelf iets mee te doen. Kortom Grietje bedankt. Je hebt me goed geholpen’.

Elise, 18 jaar, onzekerheid en spanning
‘Toen ik voor het eerst van hypnotherapie hoorde, wist ik niet of het iets voor mij was. Ik had wel eens last van gevoelens als stress en onzekerheid, maar niets wat heel ernstig was. Toch heb ik ervoor gekozen om de sessies te gaan volgen. Ik ben erg blij dat ik dit gedaan heb, want het heeft me veel gebracht. Ik voel me nu rustiger, vrolijker en heb meer zelfvertrouwen gekregen. Hypnotherapie is totaal niet zweverig, zoals ik vooraf eerst dacht. Grietje heeft mij erg goed in dit proces geholpen. Ik zou het anderen zeker aanraden!’

Lisa, 11 jaar
‘De therapie heeft me goed geholpen, vooral het tikken (EFT). Ik kan me nu veel beter concentreren op school. Het helpt echt als je een probleempje hebt, en je hoeft niet vaak te komen (drie keer) want het werkt heel goed!’

Moeder van Pieter (10 jaar) – bedplassen en onzekerheid
‘Je kind van 10 jaar plast ´s nachts nog in bed. Je hebt er van alles aan gedaan hem te helpen de nachten droog door te laten komen, zonder het gewenste resultaat. Dan nadert het schoolkamp, een paar dagen met de klas er op uit, dus ook slapen. Dan wil je natuurlijk geen luier meer dragen, maar wat voor opties heb je als zelfs de plaswekker niet heeft geholpen. Hypnotherapie werd het advies. Als nuchtere Hollanders sta je daar toch wat sceptisch tegenover, maar in het belang van ons kind hebben wij toch besloten dit te proberen. Grietje was heel duidelijk tijdens het eerste gesprek dat wij als ouders met haar hadden. Zij had goede resultaten geboekt, maar de garantie dat zij ervoor kon zorgen dat ons kind elke nacht droog zou kunnen slapen kon zij niet geven. Wij hadden een goed gevoel aan dit gesprek over gehouden en de eerste afspraak werd gemaakt.

Gelijk na de eerste sessie mocht ons kind de luiers in de container gooien. Wat een spannend moment voor hem én voor ons. Voor het slapen gaan deed hij een vast ritueel wat wonder boven wonder hielp. In het begin lukte het niet altijd om droog de nacht door te komen, maar na verloop van tijd werd het ritueel minder en de droge nachten groter in aantal. Nu is het een vanzelfsprekendheid geworden en hebben we de periode van bedplassen achter ons gelaten. Dit heeft een positieve invloed gehad op het zelfvertrouwen van ons kind. Omdat hij het ook heel lastig vindt om zich tijdens de lessen op school te kunnen concentreren hebben we Grietje gevraagd of zij hem hier ook mee kan helpen. Grietje had natuurlijk het vertrouwen van ons kind al gewonnen tijdens de eerdere sessies, hierdoor was hij ervan overtuigd dat het deze keer ook ging lukken. En hij heeft er veel baat bij. Voordat hij naar school gaat doet hij een aantal oefeningen die hij wanneer hij dat nodig vindt ook in de klas kan doen zonder dat de andere kinderen het in de gaten hebben. Het geeft hem rust en zelfvertrouwen.
We zijn blij dat we destijds het advies hebben gekregen om met Tsjeenz! contact op te nemen en kunnen het iedereen aanraden’.
 .
Sanne – 7 jaar, onzeker en minder waard voelen
‘Ik vond het fijn dat ik kon praten over hoe ik me voel. Ik speel nu vaker met mijn tweelingzusje. En ik heb een vriendinnetje. Het was fijn om hier te zijn. Ik voel me nu blijer en Grietje is aardig’.
 .
Moeder van Sanne (7 jaar)
‘Toen we aan de therapie begonnen voelde Sanne zich verdrietig en niet de moeite waard. Ze wilde een ‘andere’ Sanne worden. Tijdens de behandelingen is gewerkt aan het vergroten van haar zelfvertrouwen, weerbaarheid en flexibiliteit. Na zes behandelingen denkt Sanne positiever over zichzelf, ze gaat met plezier naar school, ze heeft een vriendinnetje en thuis zijn we (nog) opener naar elkaar. Het inzicht dat je als gezin een systeem bent en dat kleine veranderingen in het systeem grote positieve gevolgen kunnen hebben, heb ik als waardevol ervaren. Grietje is professioneel, sympathiek, echt, eerlijk en vertrouwenwekkend’.
 .

H. van de Water, 60 jaar, stoppen met roken
‘Sinds mijn 17de heb ik gerookt en ik ben nu 60. Verschillende keren heb ik geprobeerd te stoppen, met uiteindelijk geen resultaat. Ook nicotinepleisters brachten geen uitkomst. Terugkijkend waren mijn vorige pogingen om te stoppen te twijfelachtig en ontbrak me aan zelfvertrouwen om vol te houden.

Ik heb dus gezocht naar extra ondersteuning bij Tsjeenz!, in de vorm van hypnotherapie. Wat mij aantrok was de no-nonsense manier waarop, gedurende de vijf sessies die ik heb meegemaakt, omgegaan werd met deze toch wat spirituele methode. Voor mij was dat prettig. Gedurende de vijf sessies heb ik technieken aangereikt gekregen waarmee ik met vertrouwen het stoppen aandurfde. Inmiddels ben ik nu een viertal maanden gestopt (echt cold-turkey, dus geen enkele sigaret meer) en ik moet zeggen dat niet-roken me tot op heden redelijk gemakkelijk afgaat. Stoppen doe je zelf en of dat lukt ligt aan je eigen wil om werkelijk door te zetten. Hypnotherapie is slechts een middel om je instelling om werkelijk te stoppen te versterken en dat was precies wat ik nodig had. Ik ben dus zeer tevreden over deze methode en heb er baat bij gehad’.

Moeder van H.J. – 9 jaar, weinig zelfvertrouwen en faalangst
‘Mede doordat ik ernstig ziek werd toen H.J. 5 jaar was, ontwikkelde hij zich niet zonder problemen. Bijvoorbeeld wanneer hij met vriendjes speelde kon hij zich moeilijk staande houden. Huilde snel en voelde zich minder dan de andere. Hij had weinig zelfvertrouwen. Op school had hij moeite met leren lezen en schrijven. Hij had veel last van faalangst, bang dat hij het niet kon, en maakte juist daardoor veel fouten. Daarnaast ben ik ziek. Het leren omgaan met de ziekte van zijn moeder die hier later aan zal overlijden, en het uiten van je gevoel hierbij, is een moeilijk proces waarin begeleiding erg nuttig is.

Op dit moment is H.J. 9 jaar en het gaat goed met hem. Hij zit goed in zijn vel, speelt met vriendjes, ontwikkelt zich goed, heeft meer zelfvertrouwen, kan beter z’n gevoelens uiten en gaat met plezier naar school en sport. De kreten: ‘niemand wil met me spelen, en ik verveel me’, hoor ik niet vaak meer.

H.J. heeft de therapie met veel plezier ondergaan. Bijvoorbeeld het maken van de wenslamp van klei en het luisteren naar de visualisatie van Ali Baba vond hij erg fijn. Wat hij vooral geleerd heeft is dat er verschillende emoties zijn: boos, verdrietig, blij…. en dat je deze mag voelen, benoemen en toestaan. Daarnaast kan hij veel beter grenzen aangeven, bijvoorbeeld met welke vriendjes wil ik spelen. En…. hij weet nu wanneer hij even tijd voor zichzelf nodig heeft. Hij kan nu goed alleen spelen, en heeft dit ook af en toe nodig. Gelukkig heeft hij niet meer het idee dat niemand met hem wil spelen, maar is hij trots op zichzelf als hij helemaal zelf wat heeft getimmerd of gebouwd. Hij heeft meer rust in zichzelf gevonden’.

Naomi – 20 jaar
‘Hypnotherapie heeft mij ontzettend goed en snel geholpen! Binnen twee behandelingen was ik van mijn klachten af. De therapeut is erg fijn en een echt luisterend oor’.

Geert
‘Hypnotherapie is een hele laagdrempelige manier van therapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van hele simpele, doelbewuste methodes om te leren luisteren naar de onderbewuste ik.

Ik heb persoonlijk gekozen voor deze methode om tot rust te komen, om makkelijker te kunnen relativeren en me bewust te worden van de aard van mijn ‘zwaktes’. Door de rust die de therapie mij gaf en het makkelijker kunnen relativeren ging het me beter af om tot bepaalde keuzes te komen. Keuzes als wel of niet verder studeren en keuzes op het gebied van een woonomgeving. Grietje wist me mezelf te laten vertellen welke zaken ik belangrijk vind én wat ik nodig heb om goed te functioneren. Verder heb ik methodes geleerd die ik bijvoorbeeld tijdens mijn werk kan toepassen om lastige situaties beter te doorstaan en ze zó uit te voeren dat het me een volgende keer makkelijker af gaat.

Ook voor mensen zonder (ernstige) psychische klachten is hypnotherapie een prachtige manier om meer tot kracht te komen en positiever te leren denken. Grietje is een hele nuchtere therapeute die je op een hele heldere wijze verder kan helpen, zeker een aanrader!’

Bart, onverwerkt verleden
‘Vanaf mijn jongste jeugd had ik psychische klachten, was depressief, voelde me afgedankt, het gevoel er niet toe te doen, had bindingsangst, angst voor geweld, was verbaal agressief, leefde nooit in het moment, was vluchtig, liep de clown uit te hangen, lage frustratiegrens, was niet eerlijk, had problemen met werk, in relaties en zette me af. En nu was ik vooral moe, heel erg moe, moe van het overleven.

Een afspraak werd gemaakt; vanaf mijn 28e jaar werd dit het zesde intakegesprek. De vorige vijf hulpverleners hadden me niet kunnen helpen, wat niet wil zeggen dat dat aan hen lag. Na de eerste sessie vertelde Grietje, die toen nog in opleiding was, dat ze me op dit moment niet kon helpen. “Er zit bij jou zo’n hevige blokkade, die moet eerst weg”. “Weer einde verhaal”, dacht ik. Maar Grietje ging door en maakte een afspraak bij een EMDR-therapeut. Samen zijn we daar naar toe geweest en heb ik 40 jaar na dato de pijn, de angst en het geschonden vertrouwen van een zware lichamelijke mishandeling op 5-jarige leeftijd opnieuw beleeft. Dit voorval was zo verdrongen, maar had wel 40 jaar mijn leven bepaald. 40 jaar was ik het geslagen kind geweest en had me daar naar gedragen. Hoe kapot ik met dit gegeven soms ook zat, Grietje puzzelde geduldig door. Stap voor stap is er gebouwd aan een evenwichtige geestestoestand waar ik altijd naar heb verlangt. Oude pijnen, niet uitgekomen jongensdromen en teleurstellingen uit het verleden hebben de aandacht gekregen en zijn verwerkt. De gesprekken en opdrachten hebben me er toe gedwongen het verleden los te laten en me open te stellen voor datgene wat nu op me af komt. Ik lees weer boeken, kan luisteren bij een gesprek zonder zelf de boventoon te willen voeren, heb weer dromen, kan me concentreren, heb geen problemen meer met werken, maak muziek, kan weer blij/ontroerd zijn en kan weer liefhebben. In mijn geval hebben we een lang traject doorlopen waarin we intensief hebben samengewerkt. Ik heb het ervaren als een virusscan met daaropvolgend een herprogrammering. Eindelijk inzichten waarom dingen gingen zoals ze gingen. Uit het harnas van oude patronen, gewoonten en valkuilen, uit de problematiek van zwaarmoedigheid en pijn. In rust van het leven kunnen genieten. Ik heb Grietje haar toewijding, kundigheid, bevlogenheid en vooral haar strijdbaarheid ervaren als rugdekking voor de toekomst’.

Miranda Regeling
‘Hypnotherapie,…. ik had er nog nooit van gehoord! Een collega vertelde mij hierover, en ze had het idee dat het mij ook wel zou kunnen helpen. Toen ik de eerste keer bij Grietje kwam had ik het gevoel dat ik mezelf was kwijt geraakt. Door privéomstandigheden was ik kracht en energie verloren. Zoveel gegeven dat ik helemaal leeg was. Uit balans met mijn gevoel.

Mijn doel was mezelf terug te vinden door mijn kracht te herontdekken. Grietje had op mij dé positieve uitstraling die ik nodig had om uit de negatieve energie te stappen. Ze kon mij zonder veel poespas laten ervaren dat er nog kracht in mij zat. Door haar open en betrokken persoonlijkheid had ik ook het vertrouwen dat het goed ging komen.

In het begin was het voor mij zoeken waar ik wilde beginnen. Het mooie van hypnotherapie is dat het zich eigenlijk wel aandient waar aan te werken. Vanuit mijn onbewuste kreeg ik wel signalen wat ik op dat moment nodig had. Dat was voor mij het meest bijzondere aan deze therapie: door mijn bewustwording van een aantal zaken merkte ik dat mijn omgeving hier ook anders op reageerde. Dit vertelde ik dan aan Grietje, ze zei dan: “Moai no, dat it sa wurket!” Super vond ik dat.

Ik weet van mezelf dat ik leer uit ervaring. Hypnotherapie was voor mij de manier om weer op te staan en in mezelf te vertrouwen, dicht bij mezelf te blijven. Door te “reizen” in mijn onbewuste kwamen er ook beelden naar voren, en door bepaalde oefeningen te doen kreeg ik ook meer inzicht, omdat ik het kon voelen en zien. Met Grietje naast mijn zijde is het gelukt om mijn kracht te herontdekken. Mocht je iemand zijn die wil ervaren en waarnemen vanuit je onbewuste dan zou ik hypnotherapie zeker aanraden!’

Carla
‘Na het lezen van de folder kreeg ik het idee dat hypnotherapie misschien wel iets voor mij zou kunnen zijn. Ik heb twee keer een behoorlijke depressie gehad en heb nog altijd last van winterdepressies. Heb al vele verschillende dingen geprobeerd zoals: GGZ, medicatie, en haptonomie, en nog altijd had ik niet het gevoel helemaal vrij te zijn. Er bleef een bepaalde onrust/druk die ik niet weg kreeg, en die me aldoor weer opbrak. Medicatie wilde ik niet blijvend slikken gezien de bijwerkingen, vandaar dat ik hypnotherapie nog wilde proberen. In eerste instantie zag ik er wel wat tegenop, want er was al zoveel gepraat de afgelopen jaren, en nu werd weer alles doorgenomen. Uiteindelijk viel dat mee. Natuurlijk ga je even je levensloop door anders kom je ook nergens, maar al snel had Grietje haar behandelplan klaar. Ik was heel benieuwd, ben een behoorlijke controle-freak, maar laat maar komen. Al met al wist Grietje de pijnpunten snel te vinden, en ik maar denken alles al te weten. Grietje kon mij op een hele rustige en fijne manier verder helpen, en me echt bij de kern brengen, het te laten voelen en los te laten. Dit had ik zelf niet voor mogelijk gehouden. Ik vond het een hele bijzondere ervaring, niets zweverigs, ik weet alles nog helemaal. Het zijn geen gekke dingen die je doet, zoals je weleens leest over toneelhypnose. Je bent bezig dingen weer heel bewust te ervaren en echt te verwerken en los te laten als dat nodig is. Ik heb vijf sessies gehad en had toen echt het idee zelf verder te kunnen en nog steeds voelt het heel goed. Voor mij had dit jaren eerder op mijn pad mogen komen. Ik ben tevreden met hoe ik mij nu voel en mocht het nog eens nodig zijn, dan zal ik zeker terugkomen. Grietje bedankt!’

Cézanne – 19 jaar
‘Eerst zag ik er enorm tegenop, maar uiteindelijk ben ik blij dat ik naar hypnotherapie ben gegaan. Het heeft mij enorm geholpen om mezelf beter te leren kennen en om me weer rustig en zelfverzekerd te voelen!’

Moeder van Cézanne
“Niet twijfelen, gewoon doen! Het is net het duwtje in de rug dat iedereen wel eens nodig heeft’.

Nynke – moeder van een 13-jarige dochter
‘Aan de hand van de vriendelijke en professionele therapeute is het mijn kind zelf gelukt om zekerder, zelfstandiger en rustiger in het leven te staan’.